Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde courgettes met pesto
PT40M
Gegratineerde courgettes met pesto
Een heerlijk gegratineerde courgettes met pesto recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookknipsels (Allerhande??in ieder gevan van jaren geleden)
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde courgettes met pesto te bereiden
Oven op 175°C.
De courgettes wassen. courgette in 3 gelijke delen snijden en elk deel in de lengte in 4 parten.
De courgettes beetgaar koken in ± 5 minuten, afhankelijk van de dikte. Laat ze in een vergiet uitlekken.
De ovenschaal invetten en de courgettestukken hierin leggen.Met een kwastje de courgettes met pesto bestrijken. Bestrooi ze dan met zout en peper naar smaak en bedruppel ze met de olijfolie.
Meng de paneermeel met de geraspte kaas en strooi dit over de groente.
Schuif de schaal in het midden van de oven ± 15 minuten tot alles weer warm is en het korstje lichtbruin is geworden.
De courgettes wassen. courgette in 3 gelijke delen snijden en elk deel in de lengte in 4 parten.
De courgettes beetgaar koken in ± 5 minuten, afhankelijk van de dikte. Laat ze in een vergiet uitlekken.
De ovenschaal invetten en de courgettestukken hierin leggen.Met een kwastje de courgettes met pesto bestrijken. Bestrooi ze dan met zout en peper naar smaak en bedruppel ze met de olijfolie.
Meng de paneermeel met de geraspte kaas en strooi dit over de groente.
Schuif de schaal in het midden van de oven ± 15 minuten tot alles weer warm is en het korstje lichtbruin is geworden.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Misschien dat je, net als ik, de neiging zult hebben om meer pesto te gebruiken. De smaak hiervan overheerst wel heel erg. Ik had toen veel meer dan aangegeven gebruikt en dan proef je de courgette niet. Die heeft van zichzelf toch al niet veel smaak, vind ik.