Ook lekker met ananas (blik of vers kleingesneden) i.p.v. gember als je daar niet zo van houdt.
Ik vind het erg lekker om wat geschaafde amandelen over de kaas te strooien als het gerecht onder de grill gaat. Het brandt wel snel aan. Je kunt de amandelen ook eerst droog roosteren en erover strooien als de schotel klaar is.
Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde gembervisfilets
PT35M
Gegratineerde gembervisfilets
Een heerlijk gegratineerde gembervisfilets recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
variatie op een visgerecht uit kookmap
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde gembervisfilets te bereiden
Oven op 190°C.
De visfilets droogdeppen. In een kommetje mengen: citroensap + gemberpoeder + knoflook + zout en peper. Hiermee de visfilets inwrijven en apart leggen.
In een koekenpan 20 à 25 gram boter verhitten en ui en kerriepoeder zachtjes fruiten ± 2 à 3 minuten.
Het ui-kerriemengsel op de bodem van de ovenschaal plaatsen en hierop de visfilets en schenk de wijn er omheen.
Schuif de schaal in de oven voor ± 15 à 20 minuten (als het te hard gaat aluminiumfolie erover).
Ondertussen in een kommetje mengen: peterselie + geraspte kaas + gemberbolletjes.
Als de vis bijna klaar is de schaal uit de oven halen, de oven op grilstand overschakelen.
Het kaasmengsel over de visfilets verdelen en de rest van de boter in vlokjes erover.
Ongeveer 5 minuten onder de grill of tot de kaas lichtbruin gegratineerd is.
De visfilets droogdeppen. In een kommetje mengen: citroensap + gemberpoeder + knoflook + zout en peper. Hiermee de visfilets inwrijven en apart leggen.
In een koekenpan 20 à 25 gram boter verhitten en ui en kerriepoeder zachtjes fruiten ± 2 à 3 minuten.
Het ui-kerriemengsel op de bodem van de ovenschaal plaatsen en hierop de visfilets en schenk de wijn er omheen.
Schuif de schaal in de oven voor ± 15 à 20 minuten (als het te hard gaat aluminiumfolie erover).
Ondertussen in een kommetje mengen: peterselie + geraspte kaas + gemberbolletjes.
Als de vis bijna klaar is de schaal uit de oven halen, de oven op grilstand overschakelen.
Het kaasmengsel over de visfilets verdelen en de rest van de boter in vlokjes erover.
Ongeveer 5 minuten onder de grill of tot de kaas lichtbruin gegratineerd is.