Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde kipfilet
PT45M
Gegratineerde kipfilet
Een heerlijk gegratineerde kipfilet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jaap van den Oever
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde kipfilet te bereiden
Verwarm de grill voor. Wrijf de kip in met peper en zout. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de filets op matig vuur in ca 10 min lichtbruin en gaar; keer ze regelmatig. Smelt de rest van de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor. Voeg scheutje voor scheutje de bouillon toe en blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat. Roer de room erdoor en laat de saus 5 min pruttelen. Breng hem op smaak met de mosterd, dragon, de helft van de kaas, zout en flink wat peper. Leg de kipfilets in 4 ovenschaaltjes (bewaar het bakvet) en schep de saus erover. Verdeel de rest van de kaas met het broodkruim erover en lepel hierover wat bakvet. Schuif de schaaltjes ca 10 cm onder de grill en laat de saus in 5-10 min goudbruin worden.
Mijn kookverhaal (Jaap van den Oever)
Zelf even in de grill kijken tot er een mooi bruin korstje op zit.