Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde makreelfilet
PT15M
Gegratineerde makreelfilet
Gegratineerde makreelfilet
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
225 kCal energie
14 Gram eiwit
16 Gram vet
6 Gram koolhydraten
14 Gram eiwit
16 Gram vet
6 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Vis op zijn Best - John West
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde makreelfilet te bereiden
- Verwarm de oven tot 200 ℃.
- Snijd de mozzarella in plakjes en de basilicum in reepjes.
- Pers de knoflook, meng deze door de olijfolie en vet 4 lage ovenschaaltjes (inhoud 200 ml) ermee in.
- Schenk de gezeefde tomaten op de bodem. Leg de makreelfilets met de tomatensaus hier bovenop.
- Bestrooi met basilicum en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Leg er een plakje mozzarella op en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
- Bak de makreelfilets in de voorverwarmde oven 20-25 min., tot de kaas gesmolten en goudgeel is.
- Lekker met knapperige sneetjes ciabatta of focaccia.