KookJij

Gegratineerde mosselen

Een heerlijk gegratineerde mosselen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: n.v.t. personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegratineerde mosselen te bereiden

-De mosselen goed schoonmaken en kort koken, zolang dat ze net opengaan.
-De schelpen openmaken en de schelp waar het vlees in zit op een schaal leggen, de andere, lege schelp weggooien.
-In een ruime koekenpan wat olie en boter heet laten worden.
-De knoflookteentjes erin uitpersen en even laten meegaren op zacht vuur.
-Het paneermeel mengen met de parmezaan en in de knoflookolie doen.
-Goed doorroeren.
-De mosselen met de open kant naar onder op het paneermeel leggen.
-Op middelmatig vuur de mosselen gaar laten worden en het paneermeel bruin.
-Een bord op de pan leggen en de pan omkeren.
-Eventueel besprenkelen met citroensap.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Met de hoeveelheden van de ingrediënten kan je varieren, gewoon aanpassen hoe je het zelf lekker vind.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst