Met de hoeveelheden van de ingrediënten kan je varieren, gewoon aanpassen hoe je het zelf lekker vind.
Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde mosselen
PT20M
Gegratineerde mosselen
Een heerlijk gegratineerde mosselen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
n.v.t. personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde mosselen te bereiden
-De mosselen goed schoonmaken en kort koken, zolang dat ze net opengaan.
-De schelpen openmaken en de schelp waar het vlees in zit op een schaal leggen, de andere, lege schelp weggooien.
-In een ruime koekenpan wat olie en boter heet laten worden.
-De knoflookteentjes erin uitpersen en even laten meegaren op zacht vuur.
-Het paneermeel mengen met de parmezaan en in de knoflookolie doen.
-Goed doorroeren.
-De mosselen met de open kant naar onder op het paneermeel leggen.
-Op middelmatig vuur de mosselen gaar laten worden en het paneermeel bruin.
-Een bord op de pan leggen en de pan omkeren.
-Eventueel besprenkelen met citroensap.
-De schelpen openmaken en de schelp waar het vlees in zit op een schaal leggen, de andere, lege schelp weggooien.
-In een ruime koekenpan wat olie en boter heet laten worden.
-De knoflookteentjes erin uitpersen en even laten meegaren op zacht vuur.
-Het paneermeel mengen met de parmezaan en in de knoflookolie doen.
-Goed doorroeren.
-De mosselen met de open kant naar onder op het paneermeel leggen.
-Op middelmatig vuur de mosselen gaar laten worden en het paneermeel bruin.
-Een bord op de pan leggen en de pan omkeren.
-Eventueel besprenkelen met citroensap.