Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde mosselen op een bedje van prei
PT45M
Gegratineerde mosselen op een bedje van prei
Een heerlijk gegratineerde mosselen op een bedje van prei recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
sepopa
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde mosselen op een bedje van prei te bereiden
Maak een witte wijnsaus door de fumet samen met de witte wijn en de sjalot voor 1/3 in te koken. De room toevoegen en nog 20 minuten laten trekken. Op smaak en op dikte brengen.
Prei schoonmaken en in halve ringen van ongeveer 1/2 centimeter snijden, gaarstoven onder deksel in een beetje water. Prei laen uitlekken. Mosselen voor 3/4 gaar laten worden, uit de schelp halen en ontbaarden. Het sap van de mosselen door de neteldoek passeren en een beetje bij de witte wijnsaus voegen voor je ze op smaak brengt. De prei op de borden verdelen. Hierop de mosselen, napperen met de saus en kaas erover strooien. Gratineren onder de grill.
Prei schoonmaken en in halve ringen van ongeveer 1/2 centimeter snijden, gaarstoven onder deksel in een beetje water. Prei laen uitlekken. Mosselen voor 3/4 gaar laten worden, uit de schelp halen en ontbaarden. Het sap van de mosselen door de neteldoek passeren en een beetje bij de witte wijnsaus voegen voor je ze op smaak brengt. De prei op de borden verdelen. Hierop de mosselen, napperen met de saus en kaas erover strooien. Gratineren onder de grill.