Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde oesters met Parmezaanse kaas
PT20M
Gegratineerde oesters met Parmezaanse kaas
Een feestelijk hapje of amuse dat uitstekend past bij de bubbels van het
Kerstdiner of met Oud en Nieuw.
Dit gerecht was een toevallige voltreffer als amuse tijdens ons kerstdiner
2016.
Mijn buurvrouw kwam de dag voor kerst zomaar een emmer oesters
brengen. Ze hadden een overschot en wist dat ze bij ons wel gewaardeerd
zouden worden. En omdat ik nog een amuse moest bedenken ben ik maar
eens gaan bekijken wat de mogelijkheden met deze gift waren. Ik wilde iets
anders dan de gebruikelijke rauwe oesters met citroensap want ik wist dat
ik de personen aan ons kerstdiner daar niet allemaal een plezier mee zou
doen. Even wat research gedaan en zo kwam ik stukje bij beetje bij deze
eenvoudige maar wel door iedereen gewaardeerde amuse.
TIP: Plaats de oesters gedurende enkele minuten in een voorverwarmde
oven. Op deze manier zijn ze veel makkelijker te openen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Hapjes - Amuse
- > Speciale gelegenheden - Kerst
- > Speciale gelegenheden - Oud & Nieuw
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde oesters met Parmezaanse kaas te bereiden
- Verwarm de oven voor op 190 graden C.
- Bedek een ovenplaat met verkreukelde aluminiumfolie, zodat je er de oesters in vast kunt zetten.
- Plaats de oesters enkele minuten in de voorverwarmde oven en open ze daarna met een oestermes (of anders mes met scherpe punt)
- Zet de oven nu in de grill-stand.
- Zet de geopende oesters terug in het aluminiumfolie en bestrooi ze met Parmezaan schilfers en gratineer ze 2 tot 3 minuten onder de grill.
- Strooi er de lente-uitjes en zwarte peper overheen en serveer ze direct.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Een glaasje bubbels past hier perfect bij.