Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde perziken met amandelen
PT50M
Gegratineerde perziken met amandelen
Een heerlijk gegratineerde perziken met amandelen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
fiftytoo.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde perziken met amandelen te bereiden
Verwarm de oven voor op 270°C.
Was de perziken, droog ze af, snijd ze doormidden en verwijder de pitten.
Spoel de salieblaadjes en droog ze af.
Verwarm de boter in een grote bakpan, giet er de suiker bij en meng goed dooreen. Leg er vervolgens de perziken in op de kant van de schil. Draai de perziken om wanneer de karamel lichtbruin begint te worden, giet er daarna de roséwijn bij om te blussen. Voeg er de salieblaadjes aan toe en laat gedurende 10 minuten bakken op een zacht vuurtje.
Laat de perziken uitlekken en afkoelen, verwijder vervolgens hun schil. Houd het bakvocht bij. Schik de perziken in een gratineerschaal en plaats ze 20 minuten in de oven.
Bak de amandelen goudbruin in een bakpan zonder vetstof.
Haal de gegratineerde perziken uit de oven, bestrooi ze met de amandelen en giet er het bakvocht over.