Ik gebruik vaak een pakje witte saus en voeg dan zelf wat geraspte kaas toe.
Voor een hoofdgerecht: doe wat hamblokjes of restjes vlees door de spruiten.
Lekker met gebakken aardappeltjes of frietjes.
Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde spruitjes in kaassaus
PT20M
Gegratineerde spruitjes in kaassaus
Een heerlijk gegratineerde spruitjes in kaassaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
??? Geen idee, heb geen recept meer van. Maakte ik vroeger al voor mijn kinderen.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde spruitjes in kaassaus te bereiden
De spruitjes schoonmaken door het onderste gedeelte van de stronk en lelijke blaadjes te verwijderen.
Bij grotere spruiten de onderkant met een scherp mesje inkruisen.
De spruitjes in water met wat zout beetgaar koken.
Ondertussen de kaassaus volgens kookvoorschriten maken en op smaak brengen met peper en nootmuskaat.
De ovenschaal invetten, de spruitjes afgieten en in de ovenschaal overdoen.
Giet de kaassaus over de spruitjes en hier en daar enkele botervlokjes op de saus.
(Als je wilt, kun je paneermeel of paneermeel met wat geraspte kaas over de saus strooien en hierop de vlokjes boter)
Schuif de schaal in de oven onder de grill tot het gerecht
een mooi goudbruin korstje heeft (7 à 10 minuten).
Als het te bruin dreigt te worden, afdekken met alufolie.
Bij grotere spruiten de onderkant met een scherp mesje inkruisen.
De spruitjes in water met wat zout beetgaar koken.
Ondertussen de kaassaus volgens kookvoorschriten maken en op smaak brengen met peper en nootmuskaat.
De ovenschaal invetten, de spruitjes afgieten en in de ovenschaal overdoen.
Giet de kaassaus over de spruitjes en hier en daar enkele botervlokjes op de saus.
(Als je wilt, kun je paneermeel of paneermeel met wat geraspte kaas over de saus strooien en hierop de vlokjes boter)
Schuif de schaal in de oven onder de grill tot het gerecht
een mooi goudbruin korstje heeft (7 à 10 minuten).
Als het te bruin dreigt te worden, afdekken met alufolie.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
fabita zegt:
willem Bongers zegt:
Lekker met dat krokante korstje uit de oven.