KookJij

Gegratineerde tarbot met gamba's en prei

Een heerlijk gegratineerde tarbot met gamba's en prei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: CCPL
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegratineerde tarbot met gamba's en prei te bereiden

Ontvel de tomaten en verwijder sap en pitjes.
Snijd het vruchtvlees in kleine gelijke stukjes.
Snijd de prei in dunne sliertjes.
Smelt voor de saus de boter en laat de sjalotsnippers zachtjes glazig worden.
Voeg de kerrie en de room toe en laat het geheel inkoken tot ca driekwart.
Kook de vermouth en visfond in tot eenderde en roer het mengsel door de room.
Roer vervolgens de kaas erdoor en laat de saus onder voortdurend roeren ca 2 mn. zachtjes koken.
Zeef de saus en houdt hem warm.
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Bestrooi de gamba's met zout en peper en bak ze zachtjes beetgaar in de hete boter.
Leg de tarbot in een ingevette ovenschaal en bstrooi hem met zout en peper.
Giet de wijn erover en dek de schaal af met aluminiumfolie.
Pocheer de vis ca 10 min. in de oven tot hij beetgaar is.
Blancheer intussen de prei in kokend water met zout en bestrooi hem met een beetje zout en peper.
Tenslotte: verwarm de grill voor.
Leg op ieder bord een beetje prei leg de tarbot erop en daarboven op de gamba's.
Bestrooi met de stukjes tomaat.
Spatel de opgeklopte room door de warme saus en verdeel de saus over de vier gerechten.
Zet de borden even onder de hete grill zodat de saus een lichtbruin korstje krijgt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst