KookJij

Gegratineerde uiensoep uit Lyon met twee kazen

Een heerlijk gegratineerde uiensoep uit lyon met twee kazen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Elle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegratineerde uiensoep uit Lyon met twee kazen te bereiden

Pel de uien, doe de schillen in een neteldoekje en bind het dicht. Snij de uien in dunne ringen. Smelt de boter in een pan met dikke bodem, bak de uien op zeer laagvuur met het deksel schuin op de pan, in ca 30 min goudgeel (niet bruin!), Bestrooi met de bloem en bak nog 1 min. Voeg de bouillon en het neteldoekje toe en kook de soep 30 min op heellaag vuur. Draai het vuur uit, verwijder het doekje en roer de cognac erdoor. Rooster het brood licht, schep de soep in 4 vuur- vaste kommen, beleg met brood, geraspte gruyere, plakjes gruyere en de roquefort en gratineer in een oven van 200- 220°C of onder een hete grill tot de kaas bubbelt,



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

offer431

offer431 zegt:
ik houd van uiensoep.Dit lijkt mij erg lekker.Ik ga het gauw proberen.