Recept
« Terug naar recepten
Gegrild hapje fruit verpakt in ham, bacon e.d.
PT20M
Gegrild hapje fruit verpakt in ham, bacon e.d.
Een heerlijk gegrild hapje fruit verpakt in ham, bacon e.d. recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
ruud thunnissen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2-4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrild hapje fruit verpakt in ham, bacon e.d. te bereiden
Verpak per hapje het fruit in de vleeswaren en leg de uiringen er bovenop. Verwarm de hapjes in een grilloven of op een contactgrill circa 4 minuten tot ze er lekker knapperig uitzien. De uiringen kunnen ook los gegrild worden, zodat de hapjes halverwege gemakkelijk even omgedraaid kunnen worden. Doe aan tafel een Calvé-saus en kruiden op de hapjes.
Tip: Serranoham, bacon en spek plakken gemakkelijk aan elkaar. Maak van twee plakjes een lange plak en wikkel deze om het fruit. Wikkel vervolgens een derde plakje daar dwars overheen.
Tip: Serranoham, bacon en spek plakken gemakkelijk aan elkaar. Maak van twee plakjes een lange plak en wikkel deze om het fruit. Wikkel vervolgens een derde plakje daar dwars overheen.
Mijn kookverhaal (ruud thunnissen)
Serveer bij bijzondere gelegenheden 2 of 3 liefst verschillende hapjes per persoon met een mooie, kleurrijke garnering. Suggesties voor enkele erg smakelijke combinaties: perzik in serranoham met knoflooksaus, 1 of 2 ananasschijven in bacon met mosterdsaus en peer in katenspek met kerrie-ananassaus. Met Kerst was de garnering: 2 stronkjes gekookte bimi, 1 Peppadew, 4 mandarijnpartjes en enkele stippen Crema di Balsamico. De gasten hadden de keuze uit vier sauzen en twee kruiden opgediend in kleine schaaltjes met een lepeltje.
dini zegt:
vroeger deed ik banaan met ontbijtspek op de bbq en dat was ook super,lekker die combi van zoet en zout