KookJij

Gegrild hapje fruit verpakt in ham, bacon e.d.

Een heerlijk gegrild hapje fruit verpakt in ham, bacon e.d. recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2-4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
  2. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegrild hapje fruit verpakt in ham, bacon e.d. te bereiden

Verpak per hapje het fruit in de vleeswaren en leg de uiringen er bovenop. Verwarm de hapjes in een grilloven of op een contactgrill circa 4 minuten tot ze er lekker knapperig uitzien. De uiringen kunnen ook los gegrild worden, zodat de hapjes halverwege gemakkelijk even omgedraaid kunnen worden. Doe aan tafel een Calvé-saus en kruiden op de hapjes.

Tip: Serranoham, bacon en spek plakken gemakkelijk aan elkaar. Maak van twee plakjes een lange plak en wikkel deze om het fruit. Wikkel vervolgens een derde plakje daar dwars overheen.

Mijn kookverhaal (ruud thunnissen)

Serveer bij bijzondere gelegenheden 2 of 3 liefst verschillende hapjes per persoon met een mooie, kleurrijke garnering. Suggesties voor enkele erg smakelijke combinaties: perzik in serranoham met knoflooksaus, 1 of 2 ananasschijven in bacon met mosterdsaus en peer in katenspek met kerrie-ananassaus. Met Kerst was de garnering: 2 stronkjes gekookte bimi, 1 Peppadew, 4 mandarijnpartjes en enkele stippen Crema di Balsamico. De gasten hadden de keuze uit vier sauzen en twee kruiden opgediend in kleine schaaltjes met een lepeltje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

dini

dini zegt:
dit ziet er superlekker uit en ik ga het zeker uitproberen
vroeger deed ik banaan met ontbijtspek op de bbq en dat was ook super,lekker die combi van zoet en zout