Recept
« Terug naar recepten
Gegrild Vlees in Betelblad Gewikkeld (Bo La Lot)
PT180M
Gegrild Vlees in Betelblad Gewikkeld (Bo La Lot)
Een heerlijk gegrild vlees in betelblad gewikkeld (bo la lot) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Vietnam
Keuken:
Oosterse
Bron:
Tante Pau 1947
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrild Vlees in Betelblad Gewikkeld (Bo La Lot) te bereiden
1).Fruit de boemboe aan in de rijstolie gedurende zo,n 5 minuten. Veel omroeren.
2).Daarna vermengen met het gehakt, fijngesneden, vet varkensvlees, en sesamolie.
3).Dit in 24 porties verdelen en elke portie inrollen in de druivenbladeren.
4).We steken 3 à 4 rolletjes op een saté pen en grillen ze in de grillpan of op de BBQ. Ze moeten minimaal 3 minuten op de ene zijde en 3 minuten op de andere zijde gegrild zijn.
OF: Leg de rolletjes op een bakblik in het midden van de oven op 180 graden Celsius gedurende 15 à 20 minuten.
5).DIPOLIE: We verhitten de olie tot zo'n 60 graden Celsius en vermengen dan de olie en de gesnipperde lenteui heel grondig. Dan laten afkoelen en een tijdje laten staan. Het bovenliggende deel is de lenteui-olie.
6).DIPSAUS: We doen de lomboks (of Nam Prik Pao) in de keukenmachine met de suiker en knoflook en mixen dat goed en gieten bij draaiende motor voorzichtig eerst de Nam Pla er bij en dan het limoensap.
2).Daarna vermengen met het gehakt, fijngesneden, vet varkensvlees, en sesamolie.
3).Dit in 24 porties verdelen en elke portie inrollen in de druivenbladeren.
4).We steken 3 à 4 rolletjes op een saté pen en grillen ze in de grillpan of op de BBQ. Ze moeten minimaal 3 minuten op de ene zijde en 3 minuten op de andere zijde gegrild zijn.
OF: Leg de rolletjes op een bakblik in het midden van de oven op 180 graden Celsius gedurende 15 à 20 minuten.
5).DIPOLIE: We verhitten de olie tot zo'n 60 graden Celsius en vermengen dan de olie en de gesnipperde lenteui heel grondig. Dan laten afkoelen en een tijdje laten staan. Het bovenliggende deel is de lenteui-olie.
6).DIPSAUS: We doen de lomboks (of Nam Prik Pao) in de keukenmachine met de suiker en knoflook en mixen dat goed en gieten bij draaiende motor voorzichtig eerst de Nam Pla er bij en dan het limoensap.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We kunnen deze rolletjes eten als snack, borrelhapje of als bijgerecht bij rijst + groentegerecht.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
jvandenoever zegt:
deuxchapeaux zegt:
Normaal gesproken kan dat ook wel, al zijn er hier en daar wat kleine probleempjes:
1 theelepel is in Nederland klein en dus 3 cc. De 5 cc zal beter bij een koffielepeltje passen.
Je hebt eetlepels van 15 cc, je hebt ze ook van 20 cc en van 13 cc.
Er zijn in kookwinkels te koop speciale setjes van maatlepels. Dat is ook nog een optie.
Jan A.