Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde aardperen met Griekse yoghurtsaus
PT60M
Gegrilde aardperen met Griekse yoghurtsaus
Een heerlijk gegrilde aardperen met griekse yoghurtsaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
zesta.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrilde aardperen met Griekse yoghurtsaus te bereiden
Schil de aardperen met een dunschiller en snijd ze in de lengte in plakken van 1 centimeter dik. Leg ze onmiddellijk in het citroenwater zodat ze niet bruin worden. Haal ze uit het water en wrijf ze in met olijfolie.
Kruid met groentekruiden, tijmtakjes en het citroensap en gril ze 40 minuten op een grillplaat boven een matig hete barbecue (170 °C).
Snijd de tomaatjes middendoor en laat ze de laatste 5 minuten meegrillen op de grillplaat.
Rasp de komkommer in de yoghurt en kruid met de gehakte koriander, peper en zout en komijnzaadjes. Serveer de geroosterde aardperen met de yoghurtsaus.
Kruid met groentekruiden, tijmtakjes en het citroensap en gril ze 40 minuten op een grillplaat boven een matig hete barbecue (170 °C).
Snijd de tomaatjes middendoor en laat ze de laatste 5 minuten meegrillen op de grillplaat.
Rasp de komkommer in de yoghurt en kruid met de gehakte koriander, peper en zout en komijnzaadjes. Serveer de geroosterde aardperen met de yoghurtsaus.