Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde bleuvintonijn met inktvismayonaise
PT40M
Gegrilde bleuvintonijn met inktvismayonaise
Een heerlijk gegrilde bleuvintonijn met inktvismayonaise recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Noorwegen
Keuken:
Europese
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrilde bleuvintonijn met inktvismayonaise te bereiden
Grill een ruitpatroon op de tonijn. Serveer de tonijn zodat deze van binnen nog rosé is. Leg de gegrilde tonijn op een wilde salade (ingrediënten naar eigen inzicht). Doe rondom de sla strepen van diverse smaken mayonaise. Mayonaise aangemaakt met kerrie, met inkt van inktvis en mayonaise aangemaakt met verse gepureerde groene kruiden. Als garnituur is het leuk en lekker om aspergechips te serveren. Maak met een dunschiller hele dunne plakjes van de asperges en droog ze in de magnetron uit tot chips (ze mogen niet te donker worden, maar licht bruin). Dan zouten. Bestrooi de tonijn na het grillen met peper en zout.
Saskia zegt:
Gewone verse tonijn is tenslotte ook heel lekker!!!