Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde groene asperges
PT20M
Gegrilde groene asperges
Een heerlijk gegrilde groene asperges recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrilde groene asperges te bereiden
Snijd een stukje van de onderkant van de asperges. Dunne asperges hoeven niet geschild te worden. Dikke asperges bij voorkeur wel.
Bereiden:
Giet 2 eetlepels olie in een grillpan. Verhit de olie en verspreid die over de bodem van de pan. Temper de hittebron. Leg de asperges naast elkaar in de pan en gril ze in circa 8 minuten beetgaar. Draai ze tijdens het grillen regelmatig om. Leg ze op het bord en leg de warme knapperige plakjes bacon erbovenop. Garneer met hazelnoten.
Tip:
Besprenkel met 2 theelepels (witte) truffelolie of notenolie voor een extra verrassende smaak.
Variatie:
Vervang de bacon door dungeschaafde plakjes Parmezaanse of oude kaas.
Bereiden:
Giet 2 eetlepels olie in een grillpan. Verhit de olie en verspreid die over de bodem van de pan. Temper de hittebron. Leg de asperges naast elkaar in de pan en gril ze in circa 8 minuten beetgaar. Draai ze tijdens het grillen regelmatig om. Leg ze op het bord en leg de warme knapperige plakjes bacon erbovenop. Garneer met hazelnoten.
Tip:
Besprenkel met 2 theelepels (witte) truffelolie of notenolie voor een extra verrassende smaak.
Variatie:
Vervang de bacon door dungeschaafde plakjes Parmezaanse of oude kaas.