Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde inktvisjes
PT30M
Gegrilde inktvisjes
Een heerlijk gegrilde inktvisjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
spaans kookboekje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrilde inktvisjes te bereiden
Maak met een scherp mes de inktvissen schoon door of de hele kop eraf te snijden of de kop open te snijden en de ingewanden te verwijderen.Druk met de wijsvinger het binnenste naar buiten en verwijder het.Maak de inktvisjes goed schoon.Verwijder de ogen.Snijd het lichaam in 2 of 3 stukken en zet het apart.Vermeng de citroenschil,sap,olijfolie,knoflook,peterselie en paprikapoeder in een grote kom.Voeg inktvis toe,dek af met plasticfolie en laat 2 uur marineren.Grill met olie invetten,inktvis over het oppervlak verdelen en 3 minuten aan beide kanten op matige temperatuur grillen terwijl u de marinade erover schept.Warm of koud serveren.