Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde pepers (paprika) gegratineerd met feta
PT20M
Gegrilde pepers (paprika) gegratineerd met feta
Soms kom ik wel eens bij een Turkse winkel waar ze van die kleine groene grill pepers hebben. Eigenlijk heeft de smaak niks van pepers maar meer van paprika. Je kunt voor dit recept natuurlijk dan ook gewone paprika gebruiken.
Als het in de oven staat om het met de feta te grillen begint het al heerlijk te ruiken en kun je niet wachten totdat het klaar is. Gelukkig duurt dat bij dit recept niet lang dus je hoeft niet lang te watertanden.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrilde pepers (paprika) gegratineerd met feta te bereiden
- Snij de pepers (paprika) doormidden en verwijder de zaden en de zaadlijsten, leg ze in een ovenschaal.
- Verkruimel de feta erover, giet er wat olijfolie overheen en strooi en wat (gedroogde) oregano over.
- Zet het 10-15 minuten in de oven op 200 graden, waarvan de laatste 5 minuten op grillstand.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Deze groene pepers zijn in Spanje ook wel bekend als Pimentos de Padron.