Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde Vijgen met mascarponeschuim
PT30M
Gegrilde Vijgen met mascarponeschuim
Een heerlijk gegrilde vijgen met mascarponeschuim recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
- > Speciale gelegenheden - Kerst
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
14
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrilde Vijgen met mascarponeschuim te bereiden
Snij de vijgen doormidden.
Verwarm een grilpan voor en vet even in.
Haal de halve vijgen aan de snijkant eerst door de gesmolten boter en vervolgens door de poedersuiker.
Gril de vijgen gedurende een 2 à 3 minuten aan de gesuikerde kant. Bestrooi ze met zout en peper en laat ze in de koeling afkoelen tot gebruik.
Mascarponeschuim. Maak de mascarpone zacht door hem om te spatelen in een schaal. Roer er voorzichtig de room door en breng op smaak met zout en peper.
Schuim even op met een staafmixer
Presentatie:
Leg op een bordje een half plakje ham en daarop een vijg. Garneer deze met het mascarponeschuim. Vouw de parmaham om de vijg en schuim en versier met een blaadje selderij.
Verwarm een grilpan voor en vet even in.
Haal de halve vijgen aan de snijkant eerst door de gesmolten boter en vervolgens door de poedersuiker.
Gril de vijgen gedurende een 2 à 3 minuten aan de gesuikerde kant. Bestrooi ze met zout en peper en laat ze in de koeling afkoelen tot gebruik.
Mascarponeschuim. Maak de mascarpone zacht door hem om te spatelen in een schaal. Roer er voorzichtig de room door en breng op smaak met zout en peper.
Schuim even op met een staafmixer
Presentatie:
Leg op een bordje een half plakje ham en daarop een vijg. Garneer deze met het mascarponeschuim. Vouw de parmaham om de vijg en schuim en versier met een blaadje selderij.
eva schutter zegt: