Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde worst met waterkersstamppot
PT30M
Gegrilde worst met waterkersstamppot
Een heerlijk gegrilde worst met waterkersstamppot recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrilde worst met waterkersstamppot te bereiden
Wel de worsten 5 minuten in heet water, zodat het vel niet knapt tijdens het grillen. Kook de aardappelen in een bodempje water met zout in 15-20 minuten gaar. Dep de worsten droog en bestrijk ze rondom dun met 2 eetlepels olie. Verhit een grillpan en bak de worsten in 20 minuten rondom goudbruin en gaar; draai ze regelmatig. Verdeel de plakken tomaat over een schaal en strooi er de Italiaanse kruiden over. Besprenkel met de resterende olijfolie en knijp er wat citroensap boven uit. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de creme fraiche. Schep de waterkers erdoor en breng de stamppot op smaak met zout en (versgemalen) peper. Serveer de waterkersstamppot direct (zodat de waterkers knapperig blijft) met de gegrilde worst en de tomatensalade.