Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde zalm met gemarineerde komkommer
PT40M
Gegrilde zalm met gemarineerde komkommer
Een heerlijk gegrilde zalm met gemarineerde komkommer recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrilde zalm met gemarineerde komkommer te bereiden
Halveer de komkommer over de lengte, schep de zaadjes uit, en snijd het komkommervlees in blokjes van 1 cm dikte. Doe het zout, de rijstwijnazijn, suiker, Spaanse peper en gember in een kom, voeg 4 el water toe en meng goed. Giet over de komkommer en laat intrekken.
Bestrooi de zalmfilets met de sesamolie en breng op smaak met peper en zout. Leg de vis met de kant van het vel op een voorverwarmde grillpan en gril 4 min. Keer de zalm om en gril nog nog 1 min.
Haal uit de pan, en laat even rusten, dien dan op met de gemarineerde komkommer en een knapperige salade.
Bestrooi de zalmfilets met de sesamolie en breng op smaak met peper en zout. Leg de vis met de kant van het vel op een voorverwarmde grillpan en gril 4 min. Keer de zalm om en gril nog nog 1 min.
Haal uit de pan, en laat even rusten, dien dan op met de gemarineerde komkommer en een knapperige salade.