De gembersaus kan ook worden gebruikt over gestoomde vis gerechten.
Geef er rijst bij met gestoomde vis.
Recept
« Terug naar recepten
Gegrillde aubergine met Gembersaus
PT45M
Gegrillde aubergine met Gembersaus
Een heerlijk gegrillde aubergine met gembersaus recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Azie
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrillde aubergine met Gembersaus te bereiden
GEMBERSAUS:
1).Los de suiker op in het water en voeg dan de gember toe, de azijn, sesam olie en rijstolie en breng op smaak met een beetje zeezout. Doe dat alles op een laag vuurtje.
Roer goed door om een min of meer homogene saus te maken.
AUBERGINES:
2).Breng de stomer in gereedheid en stoom de aubergine moten met vleeszijde naar beneden in ongeveer 5 minuten "gaar" (dwz, ze zijn enigszins zacht geworden)
3).Verhit een grillpan en kwast dan de aubergine-moten en de grillpan in met wat rijstolie en grill de de aubergine moten nog een klein minuutje.
4).Verdeel over de bordjes en schep er wat gembersaus over.
1).Los de suiker op in het water en voeg dan de gember toe, de azijn, sesam olie en rijstolie en breng op smaak met een beetje zeezout. Doe dat alles op een laag vuurtje.
Roer goed door om een min of meer homogene saus te maken.
AUBERGINES:
2).Breng de stomer in gereedheid en stoom de aubergine moten met vleeszijde naar beneden in ongeveer 5 minuten "gaar" (dwz, ze zijn enigszins zacht geworden)
3).Verhit een grillpan en kwast dan de aubergine-moten en de grillpan in met wat rijstolie en grill de de aubergine moten nog een klein minuutje.
4).Verdeel over de bordjes en schep er wat gembersaus over.