KookJij

Gegrillde aubergine met Gembersaus

Een heerlijk gegrillde aubergine met gembersaus recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Azie
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegrillde aubergine met Gembersaus te bereiden

GEMBERSAUS:
1).Los de suiker op in het water en voeg dan de gember toe, de azijn, sesam olie en rijstolie en breng op smaak met een beetje zeezout. Doe dat alles op een laag vuurtje.
Roer goed door om een min of meer homogene saus te maken.
AUBERGINES:
2).Breng de stomer in gereedheid en stoom de aubergine moten met vleeszijde naar beneden in ongeveer 5 minuten "gaar" (dwz, ze zijn enigszins zacht geworden)
3).Verhit een grillpan en kwast dan de aubergine-moten en de grillpan in met wat rijstolie en grill de de aubergine moten nog een klein minuutje.
4).Verdeel over de bordjes en schep er wat gembersaus over.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

De gembersaus kan ook worden gebruikt over gestoomde vis gerechten.
Geef er rijst bij met gestoomde vis.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst