KookJij

Gegrillde Braadworst met Mosterdsaus

Een heerlijk gegrillde braadworst met mosterdsaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Duitse kennissen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegrillde Braadworst met Mosterdsaus te bereiden

MOSTERDSAUS:
1).Doe de boter en de fijngewreven bouillonblokjes in een badje van Marie en roer/klop net zo lang tot de bouillonblokjes volledig zijn opgenomen door de boter.
2).Nu worden de eidooiers door het botermengsel geslagen (of andersom) en als dat goed is gebeurd kan de rest er bij;
-> eerst de mosterd en de azijn en dan de suiker. Blijf voortdurend kloppen tot een lobbige homogene massa is verkregen.
Oppassen voor stollen van het ei.
Voortdurend roeren/kloppen.
3).Als de saus "gereed" is, dwz wanneer alle ingredienten netjes zijn opgenomen door de saus, al roerend tot tegen het kookpunt aan brengen en dan van het vuur af al roerend af laten koelen.
VLEES:
4).Vlees in de grill garen in zo'n 15 minuten (worstjes insmeren met een gedeelte van het gesmolten boter-olie mengsel)
5).Ondertussen de uien, knoflook en paprika's zachtjes fruiten in de grootste rest van het olie-botermengsel, tot de groentes gaan verkleuren en ondertussen zacht zijn geworden.
6).Giet dan het bier er bij en laat het geheel zachtjes koken tot het vocht grotendeels is verdampt.
7).De worstjes zijn wel in 15 minuten klaar en de rest is dan ook al klaar.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP:
Verdeel het uienmengsel over de bordjes, leg daarop een braadworst en overgiet met de mosterdsaus.
Je kunt er ook een "Burger" van maken door alles op een licht geroosterd broodje te doen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst