Recept
« Terug naar recepten
Gegrillde Garnalen met Limoen-Avocado Dip
PT30M
Gegrillde Garnalen met Limoen-Avocado Dip
Een heerlijk gegrillde garnalen met limoen-avocado dip recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 - 8 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > BBQ & Grillen - Voorgerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie uit Hong Kong
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrillde Garnalen met Limoen-Avocado Dip te bereiden
DIP:
1).Doe alle ingredienten in de keukenblender en draai een gladde homogen dip.
Breng evt.op smaak met peper en zeezout. En versier met wat gesnipperd koreander blad.
Doe in afsluittbare pot of tupperware en zet in de ijskast.
GARNALEN:
2).Maak een marinade van de olie, de komijn, de koreanderpoeder en blad, limoensap en limoenzest en leg daarin de garnalen voor hooguit 5 minuten (anders hebben we een garnalen ceviche voor we het weten).
3)Leg de garnalen op de ingevette hete grill-pan 2 minuten op de ene zijde en 2 minuten op de andere zijde en strooi er dan zout en peper over.
1).Doe alle ingredienten in de keukenblender en draai een gladde homogen dip.
Breng evt.op smaak met peper en zeezout. En versier met wat gesnipperd koreander blad.
Doe in afsluittbare pot of tupperware en zet in de ijskast.
GARNALEN:
2).Maak een marinade van de olie, de komijn, de koreanderpoeder en blad, limoensap en limoenzest en leg daarin de garnalen voor hooguit 5 minuten (anders hebben we een garnalen ceviche voor we het weten).
3)Leg de garnalen op de ingevette hete grill-pan 2 minuten op de ene zijde en 2 minuten op de andere zijde en strooi er dan zout en peper over.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef de gegrillde garnalen met de dip saus samen.