Recept
« Terug naar recepten
Gegrillde Zeebaars met een Pittige Tomaten-Komkommer Salade
PT45M
Gegrillde Zeebaars met een Pittige Tomaten-Komkommer Salade
De gestreepte zeebaars kan wel 1 meter lang worden en ongeveer 55 kg zwaar. Het is een pracht vis met mooi stevig vlees. Hierbij past wel een pittige tomaten-komkommer salade.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrillde Zeebaars met een Pittige Tomaten-Komkommer Salade te bereiden
- Klop de olie en azijn goed door elkaar,tot die wat lobbig wordt en werk er dan de rest van de ingredienten voor de salade door en laat even staan (Zo nu en dan even doorroeren)
- Zet de oven grill aan.
- Meng de rozemarijn met 2 eetlepels rijstolie.
- Wrijf de filets goed in met zeezout en vers gemalen zwarte peper.
- Wrijf daarna de vis in met de rozemarijnolie
- Leg de vis 3 minuten onder de grill op 10 cm afstand met vel naar beneden en daarna nog eens 2 minuten op de andere kant.
- Verdeel de tomaten-komkommer salade over de bordjes en leg daarop de gegrillde filets en versier met nog wat basilicum of korianderblaadjes
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij een stevige, droge rosé wijn.