Recept
« Terug naar recepten
Gehakt- aubergine plakken
PT60M
Gehakt- aubergine plakken
Een heerlijk gehakt- aubergine plakken recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
zelfbedacht
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehakt- aubergine plakken te bereiden
-Alle ingredienten mengen met het gehakt buiten het bladerdeeg en de kaas.
-Ongeveer een kwartier laten staan.
-Intussen het bladerdeeg uitrollen tot een grote rechthoekige lap (5 plakjes bladerdeeg overlappend naast mekaar leggen en dan nog een rij van 5 plakken eronder en dat wat uitrollen op een met bloem bestoven werkblad, zodat de naden goed dicht zijn).
-De plakken mozarella over het bladerdeeg verdelen.
-Het gehakt nog eens goed doorkneden en verdelen over de kaas, zo dat het ook 1 grote lap word, goed aandrukken.
-Nu de hele lap voorzichtig strak oprollen (vanaf de brede kant).
-Voorzichtig met een scherp mes in plakken snijden van ongeveer 2 cm dik (dit gaat het beste met een nat mes).
-De plakken op een met bakpapier beklede bakplaat leggen en in een voorverwarmde oven van 200C bakken tot de plakken mooi goudbruin zijn (duurt ongeveer 20 minuten, dan is het gehakt ook goed gaar).
-Ongeveer een kwartier laten staan.
-Intussen het bladerdeeg uitrollen tot een grote rechthoekige lap (5 plakjes bladerdeeg overlappend naast mekaar leggen en dan nog een rij van 5 plakken eronder en dat wat uitrollen op een met bloem bestoven werkblad, zodat de naden goed dicht zijn).
-De plakken mozarella over het bladerdeeg verdelen.
-Het gehakt nog eens goed doorkneden en verdelen over de kaas, zo dat het ook 1 grote lap word, goed aandrukken.
-Nu de hele lap voorzichtig strak oprollen (vanaf de brede kant).
-Voorzichtig met een scherp mes in plakken snijden van ongeveer 2 cm dik (dit gaat het beste met een nat mes).
-De plakken op een met bakpapier beklede bakplaat leggen en in een voorverwarmde oven van 200C bakken tot de plakken mooi goudbruin zijn (duurt ongeveer 20 minuten, dan is het gehakt ook goed gaar).
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
Je kan hier een lekkere tomaten/basilicumsaus bij maken om erbij te serveren op tafel.