Recept
« Terug naar recepten
Gehakt-linzenschotel
PT30M
Gehakt-linzenschotel
Een heerlijk gehakt-linzenschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehakt-linzenschotel te bereiden
-Het gehakt rul bakken in een ruime braadpan.
-De paprika, uien, wortel en knoflook erbij doen en even meebakken totdat de wortel wat zachter is.
-Het blik tomatenstukjes met sap erbij doen en goed omroeren.
-De linzen, aardappel, tomatenpuree en bouillonblokjes erbij doen en goed heet laten worden, eventueel een beetje water erbij doen als het geheel te droog is.
-Het vuur halfzacht zetten en met deksel op de pan 15 minuutjes laten stoven.
-De koriander fijnhakken en erbij doen, goed doorroeren en nog 5 minuutjes laten trekken.
-Proeven en afkruiden met peper.
-Vlak voor het serveren de fetakaas erdoor roeren.
-Serveren met vers stokbrood.
-De paprika, uien, wortel en knoflook erbij doen en even meebakken totdat de wortel wat zachter is.
-Het blik tomatenstukjes met sap erbij doen en goed omroeren.
-De linzen, aardappel, tomatenpuree en bouillonblokjes erbij doen en goed heet laten worden, eventueel een beetje water erbij doen als het geheel te droog is.
-Het vuur halfzacht zetten en met deksel op de pan 15 minuutjes laten stoven.
-De koriander fijnhakken en erbij doen, goed doorroeren en nog 5 minuutjes laten trekken.
-Proeven en afkruiden met peper.
-Vlak voor het serveren de fetakaas erdoor roeren.
-Serveren met vers stokbrood.
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
Ook lekker is om meteen voor het serveren een lepel turkse of griekse yoghurt in het midden te scheppen