Recept
« Terug naar recepten
Gehaktbal met gratin van witlof en aardappelen
PT60M
Gehaktbal met gratin van witlof en aardappelen
Een heerlijk gehaktbal met gratin van witlof en aardappelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
François Boursin
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Aardappels
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
www.boursin.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktbal met gratin van witlof en aardappelen te bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de aardappelplakjes in een ovenschaal. Snijd de witlof over de lengte doormidden en leg ze op de aardappelplakjes in de ovenschaal. Meng 1 kuipje Boursin Cuisine met de melk en giet dit over de aardappelen en witlof. Bestrooi vervolgens met de geraspte kaas en wat paneermeel. Bak de aardappelen en witlof in 45 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Kneed intussen het gehakt met de eieren, ½ kuipje Boursin Cuisine, fijngesneden sjalotje, nootmuskaat en wat paneermeel door elkaar. Verdeel het gehakt in 4 porties en maak er mooie ballen van. Verwarm de boter in een braadpan en bak de gehaktballen aan de buitenkant bruin. Zet het vuur wat zachter, voeg wat water toe en laat de ballen langzaam gaar worden in ca. 20 minuten. Serveer de gehaktbal met de gratin van aardappelen en witlof.
Els zegt: