Recept
« Terug naar recepten
Gehaktballen
PT75M
Gehaktballen
Een heerlijk gehaktballen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
tineke van Meeuwen
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktballen te bereiden
Doe alle ingredienten in een een grote kom. Behalve de vleesfond en de boter.
Flink kneden. Doorgaan tot alles goed vermengd is. Draai hier ballen van.
Laat ze ongeveer 30 min. rusten in de koelkast. Even bedruppelen met olijfolie en afdekken met folie om uitdrogen tegen te gaan.
Rondom aanbakken in de boter (olijfolie mag ook, maar natuurlijk minder lekker).
Voeg de fond toe en laat rustig met de deksel half op de pan heel zacht gaar sudderen.
Flink kneden. Doorgaan tot alles goed vermengd is. Draai hier ballen van.
Laat ze ongeveer 30 min. rusten in de koelkast. Even bedruppelen met olijfolie en afdekken met folie om uitdrogen tegen te gaan.
Rondom aanbakken in de boter (olijfolie mag ook, maar natuurlijk minder lekker).
Voeg de fond toe en laat rustig met de deksel half op de pan heel zacht gaar sudderen.