KookJij

Gehaktballen uit de Mahreb

Een heerlijk gehaktballen uit de mahreb recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Afrika
Keuken: Afrikaanse
Bron: Saadia Joubrane, een lieve vriendin van mij
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehaktballen uit de Mahreb te bereiden

Kneed het gehakt goed door met de abrikozenstukjes, knoflook, komijn, koriander, korianderzaad, kaneel, ras-el-hanout of sambal, het ei, paneermeel en peper en zout en draai er 4 grote of 8 kleinere gehaktballen van (wat een lange beginzin eigenlijk..).

Verwarm de olie en de boter en bak hierin de gehaktballen rondom goudbruin, voeg wat water of bouillon toe en laat de ballen hierin ca 25 minuten garen.

Voor het sausje: de gezeefde tomaten in een steelpannetjes verwarmen en de kokosmelk, mangochutney en naar smaak p&z en evt fijngesneden verse kruiden toevoegen, laat dit op een klein vuurtje iets indikken tot een sausje.





Mijn kookverhaal (Erwin Delano)

De gehaktballen en het sausje apart erbij serveren, lekker met couscous of rijst. Smullen maar!

Dit recept heb ik van Saadia, een vriendin van me die veel meer van deze heerlijke recepten heeft en die ik zeker nog ga plaatsen...

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Erwin Delano

Erwin Delano zegt:
Oke Linda, zet je maar schrap want er komen er nog wel wat aan hoor :-) Ben al vast m'n vingers aan het masseren, er zit nog wel wat getyp aan te komen... Geniet alvast van het gehakt, dat is echt heel erg lekker! Vriendelijke groetjes, Erwin
Linda

Linda zegt:
Nou Erwin, ik kan niet wachten op al die recepten, want dit gehakt recept lijkt mij heerlijk!
Erwin Delano

Erwin Delano zegt:
Zeker Anna, daar zijn ze uitermate geschikt voor :-)
Wat er ook heel lekker bij is: dikgesneden friet van zoete aardappelen (bataten) en een pittige mayonaise (mayo vermengd met harissa)...
En wat jouw recept betreft: ook die komen binnekort hier op tafel, lijkt me ook errug lekker :-)!!
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Mmmm...ook weer zo heerlijk voor in de Tajine ;-) Ik heb nog zelfgemaakte mango chutney, dat wordt smullen!
Misschien is deze ook wel wat voor jullie: http://www.kookjij.nl/recepten/gehaktballetjes-en-ei-uit-de-tajine
Groetjes,
Anna.