De gehaktballen en het sausje apart erbij serveren, lekker met couscous of rijst. Smullen maar!
Dit recept heb ik van Saadia, een vriendin van me die veel meer van deze heerlijke recepten heeft en die ik zeker nog ga plaatsen...
Recept
« Terug naar recepten
Gehaktballen uit de Mahreb
PT45M
Gehaktballen uit de Mahreb
Een heerlijk gehaktballen uit de mahreb recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Delano
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Saadia Joubrane, een lieve vriendin van mij
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktballen uit de Mahreb te bereiden
Kneed het gehakt goed door met de abrikozenstukjes, knoflook, komijn, koriander, korianderzaad, kaneel, ras-el-hanout of sambal, het ei, paneermeel en peper en zout en draai er 4 grote of 8 kleinere gehaktballen van (wat een lange beginzin eigenlijk..).
Verwarm de olie en de boter en bak hierin de gehaktballen rondom goudbruin, voeg wat water of bouillon toe en laat de ballen hierin ca 25 minuten garen.
Voor het sausje: de gezeefde tomaten in een steelpannetjes verwarmen en de kokosmelk, mangochutney en naar smaak p&z en evt fijngesneden verse kruiden toevoegen, laat dit op een klein vuurtje iets indikken tot een sausje.
Verwarm de olie en de boter en bak hierin de gehaktballen rondom goudbruin, voeg wat water of bouillon toe en laat de ballen hierin ca 25 minuten garen.
Voor het sausje: de gezeefde tomaten in een steelpannetjes verwarmen en de kokosmelk, mangochutney en naar smaak p&z en evt fijngesneden verse kruiden toevoegen, laat dit op een klein vuurtje iets indikken tot een sausje.
Mijn kookverhaal (Erwin Delano)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Linda zegt:
Erwin Delano zegt:
Wat er ook heel lekker bij is: dikgesneden friet van zoete aardappelen (bataten) en een pittige mayonaise (mayo vermengd met harissa)...
En wat jouw recept betreft: ook die komen binnekort hier op tafel, lijkt me ook errug lekker :-)!!
Anna Koudys zegt:
Misschien is deze ook wel wat voor jullie: http://www.kookjij.nl/recepten/gehaktballetjes-en-ei-uit-de-tajine
Groetjes,
Anna.
Erwin Delano zegt: