Recept
« Terug naar recepten
Gehaktballetjes met yoghurt-muntsaus
PT25M
Gehaktballetjes met yoghurt-muntsaus
Een heerlijk gehaktballetjes met yoghurt-muntsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Gehaktballetjes met yoghurt-muntsaus te bereiden
Pel en rasp de ui. Pel en pers de teentjes knoflook.
Meng het gehakt met de ui, helft van de knoflook, de oregano, de peterselie en het komijnpoeder. Breng op smaak met peper en zout. Vorm balletjes ter grootte van een walnoot.
Verhit de olijfolie en bak de gehaktballetjes op een matig vuur in ca 10 minuten gaar.
Roer de yoghurt met de mayonaise, rest van de knoflook en het paprikapoeder tot een saus.
Was en hak de muntblaadjes fijn, roer ze door de yoghurtsaus.
De gehaktballetjes kunnen zowel warm als koud geserveerd worden.
Meng het gehakt met de ui, helft van de knoflook, de oregano, de peterselie en het komijnpoeder. Breng op smaak met peper en zout. Vorm balletjes ter grootte van een walnoot.
Verhit de olijfolie en bak de gehaktballetjes op een matig vuur in ca 10 minuten gaar.
Roer de yoghurt met de mayonaise, rest van de knoflook en het paprikapoeder tot een saus.
Was en hak de muntblaadjes fijn, roer ze door de yoghurtsaus.
De gehaktballetjes kunnen zowel warm als koud geserveerd worden.