KookJij

Gehaktballetjes op serehstengels

Een heerlijk gehaktballetjes op serehstengels recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Pierre Wind
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehaktballetjes op serehstengels te bereiden

Meng gehakt,ei,fijngehakte knoflook,gesnipperde rode ui,peper uit de molen,verse spaanse peper en zout naar smaak,karwijzaad,verse blaadjes koriander,gemalen,gember,kerrie,citroensap en paneermeel tot een homogene massa.Vorm dan even grote balletjes (9 per persoon);in ieder geval niet groter dan een pingpongbal.Bak ze aan alle kanten goudbruin.Rijg ze per 3 stuks aan een licht gekneusde serehstengel en gaar ze in een oven van 180 graden.De smaak van de sereh zal ook in het gehakt komen.Snij intussen de kousenband in gelijke kleine stukjes.Bak in een bakpan met daarin 1/2 deciliter hete olie de uisnippers en fijngehakte knoflook.Voeg na 1 minuut bakken de stukjes kousenband toe.Goed omschudden en dan afblussen met de bouillon.Doe een dekselop de bakpan.Gaar in 20 minuten de kousenband gaar.Doe,voordat je de kerrie door het gerecht mengd,er eerst een scheutje warm water doorheen,zodat er een homogeen kerriepapje ontstaat.Om de balletjes aan de serehstengels te rijgen,is het handig om aan de sereh eerst een punt te snijden.Ook lekker is om hier gamba's aan te rijgen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst