Verdeel de pasta over de borden en top met de balletjes en de saus.
Strooi er geraspte Parmezaanse kaas over.
Geef er Chianti,Valpolicella,etc.bij
Recept
« Terug naar recepten
Gehaktballetjes op Spaghetti All'Amatriciana
PT90M
Gehaktballetjes op Spaghetti All'Amatriciana
Wordt veel gegeten in het gebied rond Rome
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennissen.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktballetjes op Spaghetti All'Amatriciana te bereiden
GEHAKTBALLEN:
1).Doe in een grote kom de fijn gepulseerde katenspek of ontbijtspek en de rest van de ingredienten en zet dit gehaktmengsel even weg. (zet alvast de spullen klaar voor de volgende activiteiten of drink een glas wijn), zodat de smaken zich goed verspreiden.
2)Draai dan balletjes van 4 - 5 cm doorsnee en zet die weg.
SAUS:
1).Bak het katenspek of ontbijtspek uit in een grote anti-aanbak koekenpan en haal het spek er uit met een schuimspaan en doe het spek op een bordje.
2).Voeg 1 - 2 eetlepels olie (of meer zo nodig) toe aan het spekvet in de pan en bak daarin de gehaktballetjes gaar. Zet de balletjes dan warm weg.
3).In de zelfde pan nog eens wat olie toevoegen en hierin de uien, knoflook, de geblenderde paprika, met sambal aanfruiten tot de uien zacht zijn geworden en dan witte wijn toevoegen met de gepureerde tomatensmurrie. Laat dit tot de helft inkoken en roer de bodem goed schoon. Kook gedurende 10 minuten. Doe het tomatenconcentraat er bij en de marjolein en kook onder roeren nog eens 10 minuten en doe de spek er bij en maak af op smaak.
4).Nu voorzichtig de gehaktballetjes er bij doen en op het laagste vuur dit geheel laten doorpruttelen.
PASTA:
5).Kook de pasta al dente en giet af in een vergiet.
6).Stort de pasta terug in de pan met de marjolein, 2 eetlepels olijfolie en 1 - 2 eetlepels kookvocht en roer de spaghetti los.
1).Doe in een grote kom de fijn gepulseerde katenspek of ontbijtspek en de rest van de ingredienten en zet dit gehaktmengsel even weg. (zet alvast de spullen klaar voor de volgende activiteiten of drink een glas wijn), zodat de smaken zich goed verspreiden.
2)Draai dan balletjes van 4 - 5 cm doorsnee en zet die weg.
SAUS:
1).Bak het katenspek of ontbijtspek uit in een grote anti-aanbak koekenpan en haal het spek er uit met een schuimspaan en doe het spek op een bordje.
2).Voeg 1 - 2 eetlepels olie (of meer zo nodig) toe aan het spekvet in de pan en bak daarin de gehaktballetjes gaar. Zet de balletjes dan warm weg.
3).In de zelfde pan nog eens wat olie toevoegen en hierin de uien, knoflook, de geblenderde paprika, met sambal aanfruiten tot de uien zacht zijn geworden en dan witte wijn toevoegen met de gepureerde tomatensmurrie. Laat dit tot de helft inkoken en roer de bodem goed schoon. Kook gedurende 10 minuten. Doe het tomatenconcentraat er bij en de marjolein en kook onder roeren nog eens 10 minuten en doe de spek er bij en maak af op smaak.
4).Nu voorzichtig de gehaktballetjes er bij doen en op het laagste vuur dit geheel laten doorpruttelen.
PASTA:
5).Kook de pasta al dente en giet af in een vergiet.
6).Stort de pasta terug in de pan met de marjolein, 2 eetlepels olijfolie en 1 - 2 eetlepels kookvocht en roer de spaghetti los.