Recept
« Terug naar recepten
Gehaktbrood in twee smaken
PT40M
Gehaktbrood in twee smaken
Een heerlijk gehaktbrood in twee smaken recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktbrood in twee smaken te bereiden
De magere spekblokjes samen met de kaas, eieren (of eivervanger), kruiden en ongeveer 200 gr van het rundgehakt in een keukenmachine fijn malen tot een smeuïge massa. Dit met de hand door het overige rundgehakt kneden.
De helft van het mengsel vormen tot een rol en deze met een beetje olijfolie overgieten. Daarna losjes in een bakpapier verpakken.
De ui en paprika snipperen en door de tweede helft van het gehakt heen kneden. Ook hiervan een rol vormen en na het overgieten met een beetje olie inpakken in een bakpapier.
Let op bij het inpakken dat je het bakpapier niet stijf tegen het gehakt aanrolt maar dat er wat ruimte blijft tussen zij- en bovenkant van de gehaktrollen.
Crispplaat:
Beide rollen op de crispplaat leggen en gedurende 20 minuten op de crispstand in de magnetron gaarbakken.
Oven:
Beide rollen in een ovenschaal leggen. De oven voorverwarmen op 180°C en het gehaktbrood 40 minuten afbakken.
De helft van het mengsel vormen tot een rol en deze met een beetje olijfolie overgieten. Daarna losjes in een bakpapier verpakken.
De ui en paprika snipperen en door de tweede helft van het gehakt heen kneden. Ook hiervan een rol vormen en na het overgieten met een beetje olie inpakken in een bakpapier.
Let op bij het inpakken dat je het bakpapier niet stijf tegen het gehakt aanrolt maar dat er wat ruimte blijft tussen zij- en bovenkant van de gehaktrollen.
Crispplaat:
Beide rollen op de crispplaat leggen en gedurende 20 minuten op de crispstand in de magnetron gaarbakken.
Oven:
Beide rollen in een ovenschaal leggen. De oven voorverwarmen op 180°C en het gehaktbrood 40 minuten afbakken.