KookJij

Gehaktbrood met feta en orzo salade

Gehaktbrood met feta en orzo salade
Recept van:
Bereidingstijd: 65 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Lidl
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehaktbrood met feta en orzo salade te bereiden

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    2. Leg het gehaktbrood op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ingevette ovenschaal.
    3. Bak het gehaktbrood in de voorverwarmde oven gedurende 30-40 minuten, of totdat het gaar is en de buitenkant goudbruin.
    4. Snijd de tomaten in partjes.
    5. Voeg na 20 minuten in de oven de partjes tomaat toe en bak deze met het gehaktbrood zacht in de oven.
    6. Doe de feta, Griekse yoghurt, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel citroensap en knoflook (indien gebruikt) in een keukenmachine.
    7. Mix tot een gladde, romige textuur.
    8. Breng op smaak met peper.
    9. Lek de kappertjes uit en snijd de zongedroogde tomaten in reepjes.
    10. Kook de orzo volgens de instructies op de verpakking.
    11. Giet af en meng in een grote kom met de geroosterde tomaat, kalamata olijven, kappertjes, zongedroogde tomaten, olijfolie, citroensap, oregano, zout en peper.
    12. Verdeel de orzo over de borden.
    13. Snijd het gehaktbrood in plakken en leg deze op de orzo.
    14. Serveer met een flinke lepel opgeklopte feta naast het gehaktbrood.
    15. Leg de rucola salade en basilicum ernaast of erop.
    16. Maak als vegetarisch alternatief een linzenbrood door 3 tl lijnzaad met 4 tl warm water te mengen en toe te voegen aan een mengsel van gebakken groenten van 1 ui, 2-3 teentjes knoflook, 200 g zoete aardappel (in blokjes), 100 g wortel, 150 g selderij (in blokjes), 450 g gekookte linzen. Breng deze op smaak met 2 el verse peterselie, 5 tl tomatenpuree, 2 tl maggi, 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden, 1 cm gember en een snufje gemalen zwarte peper en zout.
    17. Op het eind voeg je 100 g havermout toe en vorm je een gehaktbrood die je circa 30 min. op 175 graden afbakt in de oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst