Recept
« Terug naar recepten
Gehaktbrood met kruidensaus
PT45M
Gehaktbrood met kruidensaus
Een heerlijk gehaktbrood met kruidensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
n.v.t. personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktbrood met kruidensaus te bereiden
Snijd de uien fijn en de mozzarella in blokjes.
Doe het gehakt in een kom, pers de knoflook erboven uit.
Voeg de rest van de ingredienten toe(zout,peper en tobasco naar smaak) en kneed het mengsel goed door elkaar
Schep het mengsel in een cakevorm
(voor magnetron een glazen schaal).
Strijk de bovenkant glad en bekleed de vorm met aluminiumfolie (magnetronfolie)
OVEN:
Bak het gehaktbrood 25 min. op een rooster in het midden van de oven 200graden C. haal de folie eraf en bak het brood in nog 20 min. gaar.
Giet zonodig het vet uit de vorm.
MAGNETRON:
Bak ca 10 min. op 100% (650watt) en daarna nog ca 4 min. op 50%
SAUS:
Meng mayonaise, zure room en mosterd.
Pers de knoflook er boven uit en roer de bieslook erdoor.
Het gehaktbrood kan koud of warm gegeten worden.
Doe het gehakt in een kom, pers de knoflook erboven uit.
Voeg de rest van de ingredienten toe(zout,peper en tobasco naar smaak) en kneed het mengsel goed door elkaar
Schep het mengsel in een cakevorm
(voor magnetron een glazen schaal).
Strijk de bovenkant glad en bekleed de vorm met aluminiumfolie (magnetronfolie)
OVEN:
Bak het gehaktbrood 25 min. op een rooster in het midden van de oven 200graden C. haal de folie eraf en bak het brood in nog 20 min. gaar.
Giet zonodig het vet uit de vorm.
MAGNETRON:
Bak ca 10 min. op 100% (650watt) en daarna nog ca 4 min. op 50%
SAUS:
Meng mayonaise, zure room en mosterd.
Pers de knoflook er boven uit en roer de bieslook erdoor.
Het gehaktbrood kan koud of warm gegeten worden.
Liske zegt: