Recept
« Terug naar recepten
Gehaktbrood
PT60M
Gehaktbrood
Een heerlijk gehaktbrood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktbrood te bereiden
-De cakevorm bekleden met 200 gram van de ontbijtspek plakjes, het spek over de rand laten hangen.
-De rest van het spek fijnsnijden.
-Het gehakt mengen met het spek, de tomatenpuree, maggi, peper, uien, knoflook, kruiden, paneermeel en rauwe eieren.
-Even weg zetten.
-Na 20 minuten een handvol geraspte kaas goed erdoor kneden.
-Het gehaktmengsel in de cakevorm verdelen en verdeeld 4 "gaten" maken voor de gekookte eieren.
-De gekookte eieren in het gehakt duwen en ervoor zorgen dat het gehaktmengsel alles goed omsluit.
-Het overhangende spek erover vouwen.
-Bestrooien met de overige geraspte kaas en plakjes tomaat en afdekken met aluminiumfolie.
-In een voorverwarmde oven van 200°C zetten en 30 minuten bakken.
-Folie verwijderen en het vrijgekomen vet uit de vorm schenken.
-Nog even terug zetten om de kaas goudbruin te laten worden.
-Uit de oven halen en even laten staan voor 10 minuten.
-Voorzichtig nogmaals het vet afgieten en het gehakt voorzichtig uit de vorm halen en in plakken snijden.
-Serveren op een bedje gemengde sla.
-De rest van het spek fijnsnijden.
-Het gehakt mengen met het spek, de tomatenpuree, maggi, peper, uien, knoflook, kruiden, paneermeel en rauwe eieren.
-Even weg zetten.
-Na 20 minuten een handvol geraspte kaas goed erdoor kneden.
-Het gehaktmengsel in de cakevorm verdelen en verdeeld 4 "gaten" maken voor de gekookte eieren.
-De gekookte eieren in het gehakt duwen en ervoor zorgen dat het gehaktmengsel alles goed omsluit.
-Het overhangende spek erover vouwen.
-Bestrooien met de overige geraspte kaas en plakjes tomaat en afdekken met aluminiumfolie.
-In een voorverwarmde oven van 200°C zetten en 30 minuten bakken.
-Folie verwijderen en het vrijgekomen vet uit de vorm schenken.
-Nog even terug zetten om de kaas goudbruin te laten worden.
-Uit de oven halen en even laten staan voor 10 minuten.
-Voorzichtig nogmaals het vet afgieten en het gehakt voorzichtig uit de vorm halen en in plakken snijden.
-Serveren op een bedje gemengde sla.