Recept
« Terug naar recepten
Gehaktbrood
PT90M
Gehaktbrood
Er zijn vele recepten in omloop voor gehaktbrood en dit is er één van.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktbrood te bereiden
- Meng alle ingredienten goed door elkaar in een kom tot een smeuig gehakt-mengsel.
- Vet het bakblik in met boter of olie.
- Druk het gehaktmengsel goed in het bakkblik.
- Zet bakblik nu 40 minuten in de oven.
- Haal het bakblik met het gehaktbrood in wording uit de oven en smeer de 6 eetlepels ketchup gelijkmatig over het oppervlak.
- Schuif het blik weer in de oven en bak totdat de thermometer een temperatuur geeft van tussen 70 en 72 graden Celsius.
- Haal het blik uit de oven en zet het 10 - 15 minuten weg om te rusten.
- Verdeel het gehaktbrood in 8 even dikke plakken en verdeel over de borden.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink er een lichte rode wijn bij of een stevige rosé.