Recept
« Terug naar recepten
Gehaktkringels
PT25M
Gehaktkringels
Een heerlijk gehaktkringels recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktkringels te bereiden
Maak van de plakjes bladerdeeg 1 grote lap van 40 x40 cm.
Klop het ei in een kommetje los en bestrijk de deeglap hiermee.
Bedek daarna de lap met het gehakt (dun). Druk het gehakt met een spatel in het deeg.
Strooi de kruiden erover.
Rol daarna de deegrol op en doe er huishoudfolie omheen.
Leg het zo 30 minuten in de koelkast.
Verwarm intussen de oven voor op 180°C.
Snijd daarna de rol in plakken van 2 cm.
Leg ze op de bakplaat en bak ze in 15 minuten mooi bruin.
Klop het ei in een kommetje los en bestrijk de deeglap hiermee.
Bedek daarna de lap met het gehakt (dun). Druk het gehakt met een spatel in het deeg.
Strooi de kruiden erover.
Rol daarna de deegrol op en doe er huishoudfolie omheen.
Leg het zo 30 minuten in de koelkast.
Verwarm intussen de oven voor op 180°C.
Snijd daarna de rol in plakken van 2 cm.
Leg ze op de bakplaat en bak ze in 15 minuten mooi bruin.