Recept
« Terug naar recepten
Gehaktrolletjes uit de oven
PT60M
Gehaktrolletjes uit de oven
Een heerlijk gehaktrolletjes uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
zelf bedacht
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktrolletjes uit de oven te bereiden
-Het gehakt goed doorkneden met het zakje uiensoep.
-10 minuten laten staan en nogmaals goed doorkneden.
-8 rolletjes van het gehakt maken, net zo lang als de plakken ham.
-De gehaktrolletjes in de plakken ham draaien en met de naad naar beneden in een ovenschaal netjes naast mekaar leggen.
-Dan de roux maken, boter smelten, de bloem erdoor roeren en eventjes onder voortdurend roeren bakken.
-De bouillon er beetje bij beetje doorroeren en de laurierblaadjes erbij doen.
-De gezeefde tomaten erdoor roeren en blijven roeren tot alles een gladde saus is, ongeveer 10 minuutjes op heel laag vuur laten pruttelen, goed blijven roeren.
-naar smaak peper erbij doen en de oregano en nog 5 minuutjes laten pruttelen
-laurierblaadjes eruit halen en de saus over de gehaktrolletjes schenken
-de rolletjes beleggen met de plakjes tomaat,daaroverheen de geraspte kaas en afwerken met de uien ringen
-in een voorverwarmde oven van 200C bakken voor 45 minuten
-als de kaas te donker word,de schaal afdekken met aluminiumfolie
-10 minuten laten staan en nogmaals goed doorkneden.
-8 rolletjes van het gehakt maken, net zo lang als de plakken ham.
-De gehaktrolletjes in de plakken ham draaien en met de naad naar beneden in een ovenschaal netjes naast mekaar leggen.
-Dan de roux maken, boter smelten, de bloem erdoor roeren en eventjes onder voortdurend roeren bakken.
-De bouillon er beetje bij beetje doorroeren en de laurierblaadjes erbij doen.
-De gezeefde tomaten erdoor roeren en blijven roeren tot alles een gladde saus is, ongeveer 10 minuutjes op heel laag vuur laten pruttelen, goed blijven roeren.
-naar smaak peper erbij doen en de oregano en nog 5 minuutjes laten pruttelen
-laurierblaadjes eruit halen en de saus over de gehaktrolletjes schenken
-de rolletjes beleggen met de plakjes tomaat,daaroverheen de geraspte kaas en afwerken met de uien ringen
-in een voorverwarmde oven van 200C bakken voor 45 minuten
-als de kaas te donker word,de schaal afdekken met aluminiumfolie