Recept
« Terug naar recepten
gehaktstamp
PT0M
gehaktstamp
Een heerlijk gehaktstamp recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jacqueline van mierlo
Bereidingstijd:
0 min
Personen:
/ personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Aardappels
- > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
moi
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe gehaktstamp te bereiden
kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten.
ondertussen rul je het gehakt.
haal het gehakt er even uit en fruit een a 2 uitjes
doe het gehakt en de uien bij elkaar
giet de aardappelen af en stamp het fijn ( zoals bij een hutspot)
gooi er wat ( ongeveer halve pot) op smaak appelmoes bij en het gehakt met ui
mengel dit samen met wat zout en kaneel
ondertussen rul je het gehakt.
haal het gehakt er even uit en fruit een a 2 uitjes
doe het gehakt en de uien bij elkaar
giet de aardappelen af en stamp het fijn ( zoals bij een hutspot)
gooi er wat ( ongeveer halve pot) op smaak appelmoes bij en het gehakt met ui
mengel dit samen met wat zout en kaneel
Mijn kookverhaal (jacqueline van mierlo)
dit kregen wij vroeger thuis omdat wij het niet zo breed hadden. heerlijk vonden wij het. als je het leest lijkt het op hete bliksem, maar dit is veel lekkerder vinden wij.