Recept
« Terug naar recepten
Gehakttaart met tandoori en appel
PT45M
Gehakttaart met tandoori en appel
Een heerlijk gehakttaart met tandoori en appel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
- > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
smulweb
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehakttaart met tandoori en appel te bereiden
Fruit de ui in wat olijfolie goudgeel. De tandoorikruiden en de spaanse peper toevoegen en even meebakken. Gehakt erbij doen en rul bakken. Roer er 2 eetlepels stroop doorheen en laat nog ca. 5 min sudderen.
Lage taartvorm zorgvuldig invetten. (Eventueel bakpapier gebruiken.) De vorm met bladerdeeg bekleden. Overtollige randen afsnijden. Gehaktmengsel op smaak brengen met peper/zout en over de taartbodem verdelen. Klop de dooier door de room en verdeel dit mengsel over het gehakt. Appel schillen en in 8 partjes snijden en het klokhuis verwijderen. Deze partjes met de bolle kant naar boven over het gehakt verdelen. De appel met stroop insmeren. Bak de taart in de 200°C voorverwarmde oven in ca. 30 min goudbruin en gaar.
Lage taartvorm zorgvuldig invetten. (Eventueel bakpapier gebruiken.) De vorm met bladerdeeg bekleden. Overtollige randen afsnijden. Gehaktmengsel op smaak brengen met peper/zout en over de taartbodem verdelen. Klop de dooier door de room en verdeel dit mengsel over het gehakt. Appel schillen en in 8 partjes snijden en het klokhuis verwijderen. Deze partjes met de bolle kant naar boven over het gehakt verdelen. De appel met stroop insmeren. Bak de taart in de 200°C voorverwarmde oven in ca. 30 min goudbruin en gaar.
kesarani zegt: