Recept
« Terug naar recepten
Geitenkaas Mousse
PT60M
Geitenkaas Mousse
Een heerlijk geitenkaas mousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geitenkaas Mousse te bereiden
*Voeg de kazen en de boter bij elkaar en maak daar van een homogene pasta en mix dat weer met de aardappelpurée tot één geheel.
*De melk ietsje opwarmen en de gelatine daarin oplossen
*De gelatine-melk, pijnboompitjes en de nootmuskaat mengen met de aardappel-kaas-massa en dit op smaak brengen met flink wat peper uit de molen en niet al te veel zout.
*De slagroom stijf kloppen en deze door de aardappel-mix werken.Doe dat wel voorzichtig (dus niet hard roeren,maar
voorzichtig "vouwen"
*De kass-mousse is nu gereed om veder verwerkt te worden (In een pasteivorm,in afzonderlijke ramequins,om
tussen-laagjes van een andere mousse of bv gelatine
cq aspic-laag tussen te voegen.
*Wanneer de mousse dan in z'n uiteindelijke schotel zit of ramequin of vorm of wat dan ook,dan hij bedekt worden met het walnoten-strooisel
*De melk ietsje opwarmen en de gelatine daarin oplossen
*De gelatine-melk, pijnboompitjes en de nootmuskaat mengen met de aardappel-kaas-massa en dit op smaak brengen met flink wat peper uit de molen en niet al te veel zout.
*De slagroom stijf kloppen en deze door de aardappel-mix werken.Doe dat wel voorzichtig (dus niet hard roeren,maar
voorzichtig "vouwen"
*De kass-mousse is nu gereed om veder verwerkt te worden (In een pasteivorm,in afzonderlijke ramequins,om
tussen-laagjes van een andere mousse of bv gelatine
cq aspic-laag tussen te voegen.
*Wanneer de mousse dan in z'n uiteindelijke schotel zit of ramequin of vorm of wat dan ook,dan hij bedekt worden met het walnoten-strooisel
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP : Solo op een bordje of sman met een paar kazen en of noten-mix.