KookJij

Geitenkaas Mousse

Een heerlijk geitenkaas mousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
  2. > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Geitenkaas Mousse te bereiden

*Voeg de kazen en de boter bij elkaar en maak daar van een homogene pasta en mix dat weer met de aardappelpurée tot één geheel.
*De melk ietsje opwarmen en de gelatine daarin oplossen
*De gelatine-melk, pijnboompitjes en de nootmuskaat mengen met de aardappel-kaas-massa en dit op smaak brengen met flink wat peper uit de molen en niet al te veel zout.
*De slagroom stijf kloppen en deze door de aardappel-mix werken.Doe dat wel voorzichtig (dus niet hard roeren,maar
voorzichtig "vouwen"
*De kass-mousse is nu gereed om veder verwerkt te worden (In een pasteivorm,in afzonderlijke ramequins,om
tussen-laagjes van een andere mousse of bv gelatine
cq aspic-laag tussen te voegen.
*Wanneer de mousse dan in z'n uiteindelijke schotel zit of ramequin of vorm of wat dan ook,dan hij bedekt worden met het walnoten-strooisel

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP : Solo op een bordje of sman met een paar kazen en of noten-mix.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst