Verdeel de coulis over de spiegel van de borden. Verdeel dan de perziken over de borden en geef elk bord een flinke lik crême fraiche en bestrooi daarna met muntblaadjes.
OPTIE: Geef er een bolletje vanille ijs bij.
Recept
« Terug naar recepten
Gekarameliseerde Perzik met Coulis van Frambozen
PT30M
Gekarameliseerde Perzik met Coulis van Frambozen
Een heerlijk gekarameliseerde perzik met coulis van frambozen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
- > Makkelijk & snel - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gekarameliseerde Perzik met Coulis van Frambozen te bereiden
1).De frambozen worden gepureerd met een staafmixer of keukenblender.
2).De honing en het citroensap worden er door gedraaid. Dan door een zeef roeren om de pitjes er uit te zeven.
3).Op smaak brengen met zoet / zuur. De coulis wordt in de koeling gezet.
4).De perziken worden gehalveerd en dan ontpit. Elke helft wordt weer in 4 stukken gesneden en vervolgens geschild.
5).De boter wordt gesmolten in een grote anti-aanbak bakpan en gebruind. De schijfjes perzik gaan in de pan en worden bestrooid met suiker en bruingebakken. Dan gekeerd, weer met suiker bestrooid en bruin gebakken aan de andere zijde. Zodra de perzik aan alle kanten gebruind is en de botermassa stroperig is geworden is het klaar.
2).De honing en het citroensap worden er door gedraaid. Dan door een zeef roeren om de pitjes er uit te zeven.
3).Op smaak brengen met zoet / zuur. De coulis wordt in de koeling gezet.
4).De perziken worden gehalveerd en dan ontpit. Elke helft wordt weer in 4 stukken gesneden en vervolgens geschild.
5).De boter wordt gesmolten in een grote anti-aanbak bakpan en gebruind. De schijfjes perzik gaan in de pan en worden bestrooid met suiker en bruingebakken. Dan gekeerd, weer met suiker bestrooid en bruin gebakken aan de andere zijde. Zodra de perzik aan alle kanten gebruind is en de botermassa stroperig is geworden is het klaar.
flavia zegt: