Recept
« Terug naar recepten
Gekaramelliseerde kipvleugels, abrikozencompote, gebakken aardappelen
PT60M
Gekaramelliseerde kipvleugels, abrikozencompote, gebakken aardappelen
Een heerlijk gekaramelliseerde kipvleugels, abrikozencompote, gebakken aardappelen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
carrefour
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gekaramelliseerde kipvleugels, abrikozencompote, gebakken aardappelen te bereiden
- Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de ketchup met de honing, de cassonade, de srirachasaus, de sojasaus, de balsamicoazijn, het water en zout. Wentel de kipvleugels door deze saus en schik in een ovenschaal. Bak 40 min in de oven en keer de kipvleugels regelmatig om in de saus. Zodra de kipvleugels gaar zijn, giet je de saus in een pannetje en breng je die aan de kook tot de saus indikt. Giet over de kipvleugels en meng.
- Schil de aardappelen en snij ze doormidden. Bak in een pan met arachideolie, samen met de knoflook, de tijm, peper en zout. Roer regelmatig om tijdens het bakken. Snij de abrikozen in 4 en giet ze in een kookpot met het citroensap. Laat sudderen tot ze zacht zijn.
- Maak een vinaigrette van 2 el olijfolie en 1 el ciderazijn en kruid met peper en zout. Breng de sla op smaak met deze vinaigrette. Serveer de kipvleugels met de aardappelen, de abrikozencompote en de salade.