Recept
« Terug naar recepten
Gekaramelliseerde vlaatjes
PT60M
Gekaramelliseerde vlaatjes
Een heerlijk gekaramelliseerde vlaatjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gekaramelliseerde vlaatjes te bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C.
Kwast de vormpjes in met boter.
Klop de eieren wit schuimig met de fijne suiker. Roer er de bloem en de vanille-extract door.
Breng de melk met de room aan de kook. Schenk de kokend-hete vloeistof bij de eiercrème en roer voortdurend.
Verdeel over de vormpjes en zet ze 30 min. in een warmwaterbad tegen de kook aan, in het midden van de oven.
Laat ze afkoelen tot op kamertemperatuur, en zet ze dan ten minste 30 min. in de koelkast.
Strooi de rietsuiker op de vlaatjes. Zet de kommetjes een paar minuten onder de hete grill . Of karameliseer de suiker met een brandertje.
Kwast de vormpjes in met boter.
Klop de eieren wit schuimig met de fijne suiker. Roer er de bloem en de vanille-extract door.
Breng de melk met de room aan de kook. Schenk de kokend-hete vloeistof bij de eiercrème en roer voortdurend.
Verdeel over de vormpjes en zet ze 30 min. in een warmwaterbad tegen de kook aan, in het midden van de oven.
Laat ze afkoelen tot op kamertemperatuur, en zet ze dan ten minste 30 min. in de koelkast.
Strooi de rietsuiker op de vlaatjes. Zet de kommetjes een paar minuten onder de hete grill . Of karameliseer de suiker met een brandertje.
jacco zegt: