Recept
« Terug naar recepten
Gekookte hartjes eieren
PT10M
Gekookte hartjes eieren
Een heerlijk gekookte hartjes eieren recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
facebook!
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gekookte hartjes eieren te bereiden
-de eieren 8 minuten koken
-afgieten en koud laten schrikken
-zo warm mogelijk pellen (belangrijk voor het eindresultaat)
-ieder ei op een vel bakpapier leggen wat de helft van het ei bedekt
-over de lengte voorzichtig, zodat je het eiwit heel laat een sateprikker over de lengte erin duwen (zie foto, klikken om te vergroten) zo dat er een gleuf ontstaat
-het bakpapier om het ei vouwen
-de uiteinden dichtdraaien en vast maken met elastiekjes, de prikker in het midden van het opgedraaide papier, strak erom heen draaien zodat de prikker beetje bij beetje verder in het ei duwt
-de hele nacht in de koelkast leggen
-'s morgens de tomaat in plakjes snijden en bestrooien met peper en zout en bieslook
-brood roosteren
-de eieren uitpakken en over de breedte doorsnijden
-evt een plakje van de onderkant (de kant waar de dooier niet zichtbaar is) afsnijden zodat de eieren blijven liggen
-serveren met de toast en tomaten
-afgieten en koud laten schrikken
-zo warm mogelijk pellen (belangrijk voor het eindresultaat)
-ieder ei op een vel bakpapier leggen wat de helft van het ei bedekt
-over de lengte voorzichtig, zodat je het eiwit heel laat een sateprikker over de lengte erin duwen (zie foto, klikken om te vergroten) zo dat er een gleuf ontstaat
-het bakpapier om het ei vouwen
-de uiteinden dichtdraaien en vast maken met elastiekjes, de prikker in het midden van het opgedraaide papier, strak erom heen draaien zodat de prikker beetje bij beetje verder in het ei duwt
-de hele nacht in de koelkast leggen
-'s morgens de tomaat in plakjes snijden en bestrooien met peper en zout en bieslook
-brood roosteren
-de eieren uitpakken en over de breedte doorsnijden
-evt een plakje van de onderkant (de kant waar de dooier niet zichtbaar is) afsnijden zodat de eieren blijven liggen
-serveren met de toast en tomaten
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
klik op de foto voor beeldende uitleg
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
apu zegt:
apu zegt: