Recept
« Terug naar recepten
gekookte inktvis
PT120M
gekookte inktvis
Een heerlijk gekookte inktvis recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Minne van der Hooft
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
vage kennis
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe gekookte inktvis te bereiden
inktvis goed schoon spoelen , tentakels verwijderen en appart leggen. buitenste huitje iets insnijden en van het witte "vlees"stropen. in het zakje zit nog een soort glazige pen die ( de rug zeg maar) die moet je er voorzichtig in zijn geheel uit trekken.
Nu snij je er stukjes van ( 5 x 5 cm ) geen ringen.
breng een halve liter rode wijn aan de kook met een uitje en laurier blaadje leg hier de vis en tentakkels in. nu tijd voor de andere helft van de fles :-) . laat alles een uurtje koken. laten afkoelen en severen met wat bruin brood bij de nieuwe fles wijn !!
Nu snij je er stukjes van ( 5 x 5 cm ) geen ringen.
breng een halve liter rode wijn aan de kook met een uitje en laurier blaadje leg hier de vis en tentakkels in. nu tijd voor de andere helft van de fles :-) . laat alles een uurtje koken. laten afkoelen en severen met wat bruin brood bij de nieuwe fles wijn !!
Mijn kookverhaal (Minne van der Hooft)
heerlijk recept geleerd in frankrijk bij een goede kennis