Deze soep kan ook prima gepureerd worden, dit kan na stap 6. Zelf heb ik beide varianten gegeten en mijn voorkeur gaat uit naar de ongepureerde versie. In dit recept heb ik langwerpige bieten van het land van mijn schoonvader gebruikt, dat maakt het net even wat lekkerder.
Let op: in de bereiding heb ik meegenomen dat de bieten al gekookt zijn, als dit niet het geval is moet je extra tijd berekenen voor de bereidingstijd (hoe ouder de bieten, hoe langer ze moeten koken)
Recept
« Terug naar recepten
Bietensoep
PT45M
Bietensoep
Heerlijke bietensoep, het rode pepertje geeft net dat beetje pit wat de soep extra lekker maakt.
Recept van:
Nadine
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
129 kCal energie
3 Gram eiwit
6 Gram vet
12 Gram koolhydraten
3 Gram eiwit
6 Gram vet
12 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Recept uit Kook Ook
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bietensoep te bereiden
1) Trek de velletjes van de bieten en snijd in smalle reepjes.
2) Schil de aardappelen en snijd in luciferdunne reepjes en bewaar ze tot gebruik onder water.
3) Snijd de bosuitjes en de rode peper in ringetjes.
4) Doe de sinaasappelsap, de wijn en de bouillon in een pan en voeg de reepjes biet, reepjes aardappel, de soepgroente, het laurierblad, de rode peper en de helft van de bosuitjes toe.
5) Breng de soep aan de kook en laat hem vervolgens circa 20 minuten zachtjes doorkoken met de deksel op de pan.
6) Verwijder het laurierblad en breng de soep op smaak met zout en peper.
7) Verdeel de soep over de kommen en garneer met zure room en de andere helft van de bosuitjes.
2) Schil de aardappelen en snijd in luciferdunne reepjes en bewaar ze tot gebruik onder water.
3) Snijd de bosuitjes en de rode peper in ringetjes.
4) Doe de sinaasappelsap, de wijn en de bouillon in een pan en voeg de reepjes biet, reepjes aardappel, de soepgroente, het laurierblad, de rode peper en de helft van de bosuitjes toe.
5) Breng de soep aan de kook en laat hem vervolgens circa 20 minuten zachtjes doorkoken met de deksel op de pan.
6) Verwijder het laurierblad en breng de soep op smaak met zout en peper.
7) Verdeel de soep over de kommen en garneer met zure room en de andere helft van de bosuitjes.
Mijn kookverhaal (Nadine )
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Anna Koudys zegt:
Hilde Dumont zegt: