Recept
« Terug naar recepten
Gekruide garnalen met chinese mie
PT30M
Gekruide garnalen met chinese mie
Een heerlijk gekruide garnalen met chinese mie recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Gekruide garnalen met chinese mie te bereiden
1. Tomaten pliceren en elke tomaat in 8 partje snijden.
2. Pepers wassen en ontdoen van de pitjes.
3. Bosuitjes schoonmaken en in ringen niet al het groen van de bosui gebruiken.
4. Knoflook en gember schoonmaken, knoflook fijn snijden en gember raspen.
5. Wok (hapjespan) op het vuur warm laten worden (halfhoog vuur) en daar in 2 eetlepels olie, roerbak de bosui en de gember 2 a 3 minuten dat het net gaar is. Uit de wok nemen en op een shone doek of keukenpapier leggen om uit te lekken.
6. Doe dit ook met de garnalen en de pepers maar da 1 a 2 minuten.
7. Kook de mie met wat zout volgens de voorschriften van het pak.
8. Doe de rest van de olie in de wok en roerbak de knoflook 2 a 3 minuten op halflaag vuur, doe de tomaten er bij, draai het vuur hoger en roerbak de tomaten 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe, zout en wat peper voor de smaak.
Doe de garnalen en de overige uitgelekte ingredienten bij de tomaten in de wok en schep alles goed door elkaar.
10. Neem de pan van het vuur.
11. Giet de mie af en verdeel dee over het aantal borden/kommen.
12. Verdeel de saus met garnalen er over.
2. Pepers wassen en ontdoen van de pitjes.
3. Bosuitjes schoonmaken en in ringen niet al het groen van de bosui gebruiken.
4. Knoflook en gember schoonmaken, knoflook fijn snijden en gember raspen.
5. Wok (hapjespan) op het vuur warm laten worden (halfhoog vuur) en daar in 2 eetlepels olie, roerbak de bosui en de gember 2 a 3 minuten dat het net gaar is. Uit de wok nemen en op een shone doek of keukenpapier leggen om uit te lekken.
6. Doe dit ook met de garnalen en de pepers maar da 1 a 2 minuten.
7. Kook de mie met wat zout volgens de voorschriften van het pak.
8. Doe de rest van de olie in de wok en roerbak de knoflook 2 a 3 minuten op halflaag vuur, doe de tomaten er bij, draai het vuur hoger en roerbak de tomaten 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe, zout en wat peper voor de smaak.
Doe de garnalen en de overige uitgelekte ingredienten bij de tomaten in de wok en schep alles goed door elkaar.
10. Neem de pan van het vuur.
11. Giet de mie af en verdeel dee over het aantal borden/kommen.
12. Verdeel de saus met garnalen er over.